PSALM 18 BETYDT VERSE AF VERSE

0
1490
PSALM 18 BETYDT VERSE AF VERSE

Vi vil studere Salmenes bog 18, der betyder vers for vers i dag. Som mange andre Salmernes, Salme 18 er også skrevet af kong David, HERRENS tjener. Han talte til HERREN ordene i denne sang på den dag, hvor HERREN frelste ham fra alle hans fjender og Sauls hånd. Det er en kongelig takkesang, der øver Guds befrielse af David fra alle hans fjender. Salmen inkluderer en erklæring om Davids kærlighed og tillid til Herren (vers 1-3), en fortælling om hans befrielse af Herren (vers 4-19), en forklaring af årsagen til Davids befrielse (vers 20-24), en redegørelse for visningen af ​​Guds attributter til dem, der har tillid til ham (vers 25-30), en yderligere beskrivelse af Davids sejr (vers 31-45) og et afsluttende takk for Guds befrielse (vers 46-50).

Salme 18 er en individuel psalm af taksigelse, der også har kongelige karakteristika. Dens poesi og tema ligner andre gamle vidnesbyrd om Guds store historiske befrielser.

Abonner venligst på vores YouTube-kanal for at se daglige kraftige bønvideoer

PSALM 18 BETYDT VERSE AF VERSE

Salme 18: 1 & 2 ”Jeg vil elske dig, HERRE, min styrke. ”Herren er min klippe og min fæstning og min redder; min Gud, min styrke, på hvem jeg vil stole på; min buckler og mit frelses horn [og] mit høje tårn. ”

Dette er det første vers i kapitlet, og det skildrer, hvordan David erklærede sin kærlighed til Gud, og hvordan hans valg af ord havde til formål at udtrykke en meget stærk hengivenhed. Gud var hans styrke Både defensivt og offensivt, Herren var alt, hvad David havde brug for i livets hårde kampe, og hans frelse er købt af Lammets dyrebare udgydede blod.

Salme 18: 3 "Jeg vil påkalde HERREN, som er værdig til at blive rost; så skal jeg blive frelst fra mine fjender. ”

Ideen her er, at han konstant vil tilkalde Herren. I alle tider med problemer og fare, ville han gå til ham og påkalde hans hjælp gennem sin ros og betro sig til ham som en, der ville befri ham fra alle hans fjender.

Salme 18: 4 & 5 "Dødens sorg omkring mig, og oversvømmelse af ugudelige mennesker gjorde mig bange, helvede sorg omkring mig: dødens snarer forhindrede mig. ”

David fortæller om sin tilstand, inden Herren reddede ham. David var i fare for død af sine fjender, indtil Herren reddede ham, og hans frygt blev forvandlet til glæde.

Salme 18: 6 ”I min nød kaldte jeg HERREN og råbte til min Gud: han hørte min stemme ud af sit tempel, og mit råb kom foran ham [ja] i hans ører.”

En tid med nød er en tid til bøn, der bringer os til tronen for hans nåde. Og et stort privilegium er, at vi har en sådan trone at komme til for nåde og nåde til at hjælpe os i tider med nød. Dvs. I vores dybeste behov bør vi råbe til Gud. Han vil høre og besvare vores bønner. Guds ører er altid afstemt efter hans folks behov.

Salme 18: 7 "Så rystede jorden og skalv; Grundene af bakkerne bevægede sig og blev rystede, fordi han var vred. ”

Mange gange i Bibelen rystede Gud jorden. En gang var jordskælvet, da Moses kom ned ad bjerget og så Israels børn tilbede en gylden kalv. Da Jesus døde på korset, skakede jorden. Jorden er Guds og dens fylde. Han kan ryste, hvis han ønsker det. Når Guds vrede kommer op i hans ansigt i slutningen af ​​alderen, vil jorden ryste som aldrig før. Jorden skalv, så den kan mærkes rundt om i verden. Det er bedst ikke at vrede Gud.

Abonner venligst på vores YouTube-kanal for at se daglige kraftige bønvideoer

Salme 18: 8 ”Der steg en røg op fra hans næsebor, og ild ud af hans mund fortærdes: kul blev opvændt af den.”

Vi ved, at Guds vrede er noget, vi ikke ønsker at støde på. Hvis Gud er en flammende ild, og Ordet siger, at han er, ville det kun være naturligt for Hans vrede at gå ud fra hans mund som en ild.

Salme 18: 9 ”Han bøjede også himlene og faldt ned, og mørke var under hans fødder.”

For at udføre vrede og hævn mod ugudelige mennesker bøjede han himlen, og hans herlighed dukkede op ”. Det er hans magts herlighed og hans mægtige hævn. Ved at bruge israelittene som eksempel viste Gud sig for israelitterne i en ild om natten og en sky om dagen. Han faldt ned, og hans tilstedeværelse var over nådestolen. For så vidt angår folket var denne sky tyk mørke, fordi de ikke kunne se Gud. For den sags skyld er alle ting under hans fødder, ikke kun mørke.

Salme 18: 10 "Og han red på en kerub og flyvede; ja, han flyvede på vindens vinger. ”

Dette er bare Davids forklaring af, hvordan Gud kan bevæge sig gennem luften og over keruberne, det vil sige over englene, der også kaldes Guds vogne. Han bevæger sig gennem jorden, han havde ikke brug for et fly til at bære ham, han gik bare op på en sky.

Salme 18: 11 & 12 "Han gjorde mørke til hans hemmelige sted; hans paviljong omkring ham [var] mørke farvande [og] tykke skyer. ”Ved lysstyrken [der var] foran ham gik hans tykke skyer forbi, hagl [sten] og uldkul.”

Repræsentationen i verset foran os er ejendommelig korrekt; som tykke tunge skyer, hvor Jehova er repræsenteret som indpakning af sig selv, og hvor han ligger gemt som på et hemmeligt sted og ved hans lyse tilstedeværelse, passerede hans tykke sky eller kløvede sig; hvorfra kom haglsten blandet med uldkul eller lyn ud af skyerne. Jesus åbnede vejen ind i det himmelske for dig og mig. En dag bliver skyggemørket omkring Faderen fjernet, og vi vil se ham som han er. Det er når Guds hemmelighed vil blive afsløret i himlen for os.

Salme 18: 13 "HERREN tordnede også i himlen, og den Højeste gav sin stemme; hagl [sten] og uldkul. ”

Torden er ofte beskrevet i Skriften som Guds stemme. Se den storslåede beskrivelse i Salme 29: 1-11, og fulgte derefter hagl og kul. Det tidligere vers omtalte lynet med dens virkninger; dette giver os rapporten om tordenen og den stigende storm af hagl og ild, der deltog i den.

Salme 18: 14 ”Ja, han sendte sine pile ud og spredte dem; og han skød lynet ud og discomfited dem. ”

Jeg mener, at sidstnævnte klausul er en illustration af førstnævnte. Han sendte sine pile ud - det vil sige han skød lynet ud; thi lynet er Herrens pile, og der er noget, der ligner det pilespids, der er tydeligt i zigzag-lynet, der foruroligede, redd og bekymrede dem.

Salme 18: 15 ”Så blev vandets kanaler set, og verdens grundlæggende blev opdaget ved din irettesættelse, HERRE, ved sprængningen af ​​dine næsebor.

Dette vers demonstrerer, hvor kraftig Guds åndedræt er, bare en eksplosion af hans åndedrag vil forekomme mægtige jordskælv, som vil vælte jorden og synliggøre dens nedre dele.

Salme 18: 16 "Han sendte ovenfra, han tog mig, han trak mig ud af mange vand. "

Alle disse manifestationer af det guddommelige indlæg var ovenfra eller fra himlen, og alle kom fra Gud. ”Han tog mig” Han greb mig; han reddet mig, ”Han trak mig ud af mange farvande”: Vand er ofte udtryk for ulykke og problemer. Meningen her er, at Gud havde reddet ham ud af de mange problemer og farer, der omgik ham. Som om han var faldet i havet og var i fare for at omkomme.

Salme 18: 17 “Han frelste mig fra min stærke fjende og fra dem, der hadede mig; for de var for stærke for mig. ”

I dette vers kan vi se, at den fjende, der havde mere magt og sandsynligvis kunne overvinde psalmisten, han indrømmede, at hans fjender var overordnet sig selv ved magten, og han indrømmede også, at han skyldte sin bevarelse ikke for hans mod og dygtighed i krig, men Gud.

Salme 18: 18 ”De forhindrede mig på min ulykkesdag, men HERREN var mit ophold.”

Ideen her er, at hans fjender kom foran ham eller opfangede hans vej. De var på hans vej, klar til at ødelægge ham. ”På min ulykkesdag”: På den dag, hvor jeg nu ser tilbage på tidspunktet for min specielle prøve. ”Men Herren var mit ophold” Det vil sige, Herren opretholdt mig og forhindrede mig i at falde. Ikke alene dræbte Gud Davids fjende, men han gør det samme for os.

Salme 18: 19 & 20 "Han førte mig også ud til et stort sted; han frelste mig, fordi han glædede mig. HERREN belønte mig efter min retfærdighed; efter renhed i mine hænder erstattede han mig. ”

Gud frelste David fra alle sine fjender, fordi han var en mand efter sit eget hjerte, hvor han glædede sig. Ikke for nogen fortjeneste og værdighed i ham, men for hans velvilje og behag og bragte ham i himlen, et sted med Kristi herlige frihed. Han belønnet også sin retfærdighed. Retfærdighed, som vi har sagt om og om igen, står i rette stående med Gud.

Salme 18: 21 ”For jeg har bevaret Herrens veje og ikke ondt fra min Gud.”

Dette vers taler om de love, som Gud har givet for at regulere vores adfærd. Så mange mennesker føler i vores tid, at alt, hvad de skal gøre, er at blive døbt, og at de vil gå til himlen. At afvige fra Gud, efter at han har frelst dig, ville få Gud til at kalde dig onde. Dåben begraver den gamle synd og lever et nyt rent liv i Kristus Jesus.

Salme 18: 22 ”For alle hans dom [var] foran mig, og jeg fjernede ikke hans vedtægter fra mig.”

David afgiver en erklæring om, at vi også skal leve efter. Han siger: Gud, jeg har ikke glemt din lov. Jeg holder det på mit sind og gør det. Joshua 1: 8 ”Denne lovbog skal ikke vige ud af din mund; men du skal meditere der dag og nat, så du kan holde øje med alt, hvad der er skrevet deri; for så skal du gøre din vej velstående, og så skal du få succes. ”

Læs din Bibel og kend Guds vilje, og gør derefter Guds vilje.

Salme 18: 23 ”Jeg stod også lodret overfor ham, og jeg holdt mig fra min misgjerning.”

Verset fortæller os, at David holdt David fra at synde. Fristelse kommer til alle. Vi må ikke overgive os til fristelse. Vi må være stærke i os selv. Kampen er mellem de syndige ting, som kødet ønsker at gøre, og den ånd, der ønsker at følge Gud. Lad din ånd herske over dit kød.

Salme 18: 24 "Derfor har HERREN vederlagt mig efter min retfærdighed, efter mine hænder rene for hans syn. ”

I henhold til renheden af ​​mine hænder i hans syn. Denne sætning, "i hans øjne", tilføjes her for at vise, at Kristi retfærdighed var ren, ren og pletfri i Guds øjne. Derfor er de, der er beklædt med det, hellige og ikke-bebrejdelige og ikke-beviselige for hans øjne.

Bemærk i dette, hvis syn det var vigtigt at have ret i. David syntes sandsynligvis ikke at være retfærdig i folks øjne. Stop med at bekymre dig om, hvad andre synes, og begynd at behage Gud.

Salme 18: 25 "Med den barmhjertige vil du vise dig barmhjertig; med en opretstående mand vil du vise dig selv retfærdig. ”

Denne generelle erklæring er, at Gud handler med mennesker efter deres karakter. Eller at han vil tilpasse sin fortrolige omgang til mænds adfærd. Og vil vise barmhjertighed over for dem, der følger ham.

Salme 18: 26 " Med de rene vil du vise dig ren; og med det fremmede vil du vise dig selv fremad. ”

Dette vers fortæller os, at de, der er rene i deres tanker, deres motiver, deres opførsel. De vil opdage, at de er nødt til at beskæftige sig med en Gud, der altid er ren. Hvem elsker renhed, og hvem vil ledsage den med passende belønninger, uanset hvor den findes.

Salme 18: 27 ”For du vil redde de ramte mennesker, men du vil bringe høje blik ned.”

Som Guds folk almindeligvis er plaget af synd og deres hjertes korruption. Og med Satan og hans fristelser, bebrejdelser og forfølgelser. Men Gud redder dem på sin egen tid ud af dem, hvis ikke her, men alligevel i det følgende.

”Men vilde bringer højt udseende”: Eller stolte mænd, som Gud ydmyger, vi må ydmyge vores selv for at modtage fra Gud. Stolte arrogante føler, at de er selvforsynende. De føler sig ikke som om de har brug for en Frelser.

Salme 18: 28 ” Thi du tænder mit lys: HERREN min Gud oplyser mit mørke. ”

Herren min Gud vil oplyse mit mørke eller få lys til at skinne i mit mørke. Det vil sige, før mig ud af mørket i lyset. Enten ud fra modgang til velstand eller fra at gå i mørke til at nyde lyset fra hans ansigt.

Salme 18: 29 ”For ved dig løb jeg gennem en tropp, og ved min Gud sprang jeg over en mur.”

Ideen i dette vers er, at d psalmist var blevet frelst, var i stand til at skalere murene på en fjende, dvs. at overvinde dem og sikre en sejr gennem Gud. Den generelle idé er, at alle hans sejre skulle spores til Gud.

Salme 18: 30 “Hvad Gud angår, er hans vej perfekt; Herrens ord er prøvet; han er en buckler for alle dem, der har tillid til ham. ”

Vi forstår måske ikke altid, hvad Gud laver i øjeblikket i vores liv, men vi kan være forvissede om, at det er det rigtige. Gud er perfekt. Han laver ikke fejl. Uanset hvilket problem vi står over for i øjeblikket; vi kan stole på, at vores Gud kan håndtere det. Vores job er ikke at stille spørgsmålstegn, men at stole på ham. At have tro er en ting, men tillid går ud over troen.

Salme 18: 31 ”For hvem er Gud, men HERREN? Og hvem er klippen undtagen vores Gud

Fra begyndelsen af ​​tiden til hele evigheden vil vi stadig forsøge at forstå fuldheden af ​​hvem Gud er. Ånden er en. Den ene ånds personligheder er tre. Vi ved, at Jesus var og er klippen. Han er klippen, som vi skal bygge vores hus på. Han var klippen i ørkenen, som Moses slog for at bringe vand. Han var ikke kun klippen, men er også vandet, der strømmer fra denne klippe. Gud er alt godt og vidunderligt. Han er alt i alt. Uden ham kan jeg ikke gøre noget. Med ham kan jeg gøre alle ting.

Salme 18: 32 ”Det er Gud, der omslutter mig med styrke og gør min vej perfekt.”

Denne passage angiver, at Gud er vores styrke og kraft, og han fjernede enhver hindring og hindring ud af vores måde og gjorde det klart og let.

Salme 18: 33 ”Han gør mine fødder som hænder og sætter mig på mine højder.”

Han gør mine fødder som hinder. Bagsiden er den kvindelige rådyr, bemærkelsesværdig med hensyn til flyve eller hurtighed. Meningen her er, at Gud havde gjort ham opmærksom eller aktiv, hvilket gjorde det muligt for ham at forfølge en flyvende fjende eller undslippe fra en hurtig løbende fjende. Og sætter mig på mine høje steder, stærke og befæstede steder, hvor han var beskyttet mod sine fjender.

Salme 18: 34 ”Han lærer mine hænder i krig, så en stålbue bruges af mine arme.”

Nogle mennesker bliver fornærmet af, at vi er soldater i en kamp for Herren. Da David gik i kamp, ​​var det en krig, han kæmpede med Guds velsignelse. Guds Hellige Ånd lærer den kristne måde at vinde den krig, vi er i. Vores våben er ikke kødelige. Den kristne våben er det tokantede sværd, der er Guds ord.

Salme 18: 35 & 36 ”Du har også givet mig din frelses skjold, og din højre hånd har holdt mig op, og din mildhed har gjort mig stor. Du har forstørret mine trin under mig, så mine fødder ikke gled. ”

”Din højre hånd har holdt mig op”: Holdt os fra at falde i de snarer og ondskab, som fjender designet, og jeg frygtede, at jeg skulle falde i. ”At mine fødder ikke gled” ideen her er, ”Du har gjort plads til mine fødder, så jeg har fået mulighed for at gå uden hindring eller hindring. Vi ved, at stien til retfærdighed er smal og lige, så det betyder ikke, at Gud har udvidet stien. Det betyder bare, at Gud gjorde vores fødder sikre på stien.

Salme 18: 37 & 38 "Jeg har forfulgt mine fjender og overhalet dem. Jeg vendte heller ikke tilbage, før de blev fortæret." ”Jeg har såret dem, at de ikke var i stand til at rejse sig: De er faldet under mine fødder.”

Dette vers indebærer, at David ikke kun dirigerede dem, men havde nok styrke til at forfølge dem. Vi ved, at Gud var med David i kamp. Dette er som et sejrråb over fjenden.

Den bogstavelige betydning af dette vers er, at David besejrede sin fjende. At se på dette fra det åndelige synspunkt ville betyde: modstå djævelen, og han vil flygte fra dig.

Salme 18:39, ”For du har omsluttet mig med styrke til slaget: Du har undergivet dem, der rejste sig imod mig.”

Den naturlige styrke, mod og dygtighed, som David havde, var fra Herren. Og det samme er Ånden i kraft, kærlighed og et sundt sind, som troende har. ”Du har underkastet dem, der rejste sig imod mig”: Som salmisten tilskriver sin styrke, så tilskriver han sin succes til Herren. Som ligeledes underkaster sit folks synder og alle andre fjender deres. Og hvem gør også fjenderne til sin fodskammel.

Salme 18:40, "Du har også givet mig mine fjenderes hals; at jeg må ødelægge dem, der hader mig. ”

I dette vers kan vi bemærke, at David er hurtig til at give Gud æren for at have lagt sine fjender i hans hånd. Ikke kun lagde han dem i Davids hånd, men han lagde deres hals i Davids hånd.

Salme 18: 41 ”De råbte, men [der var] ingen, der frelste [dem: ja] til HERREN, men han svarede dem ikke.”

Disse mennesker havde en mulighed for at overgive sig til Gud, men gjorde det ikke. Nu er det for sent for dem at råbe til ham. Når Jesus kommer i skyerne for de troende, vil det være for sent for dem, der afviste ham fuldstændigt. Vi må acceptere Jesus som vores Frelser, fordi vi tror.

Salme 18: 42 "Så slog jeg dem små som støvet før vinden: Jeg kastede dem ud som snavs på gaderne. ”

Vores fjendes nederlag vil være som Davids fjenderes nederlag, hvis vi fortsætter med at tjene Herren, bliver vores fjender ødelagt.

Salme 18: 43 & 44 ”Du har befriet mig fra folks stræben; og du har gjort mig til Hedningens Hoved; et Folk, som jeg ikke har kendt, skal tjene mig. ”Så snart de hører om mig, skal de adlyde mig: de fremmede skal underkaste sig mig.”

Dette vers taler om Guds nåde over David, og hvordan hedningerne accepterede ham, mennesker, som han aldrig kendte, hvem han ikke havde nogen bekendtgørelse med eller forhold til, kom for at adlyde ham. De følger øjeblikkeligt hans vilje, så snart de forstår, og underkastede sig sig selv for David, fordi det var Guds nåde med hans liv på arbejdet.

Salme 18: 45 "Than fremmede skal forsvinde og være bange for deres nære steder. ”

Ideen i dette vers er, at alle hans fjender ville forsvinde og være bange for deres tårne ​​og skjulte steder eller klipperne og bjergene, som de satser sig selv til husly.

Salme 18: 46 ”Herren lever; og velsignet min klippe, og lad min frelses Gud ophøjes. ”

Livet er en væsentlig egenskab af Jehova. Han er den Levende Gud i modsætning til hedens døde afguder. Vi bør aldrig ophøre med at prise Herren Jesus Kristus for det, han har gjort for os. Vi bør ophøje hans navn for evigt. Min frelses Gud er Jesus, han er min klippe, Herre, og vores frelser Liveth betyder at leve kontinuerligt. Han er alfa og omega, begyndelsen og slutningen. Vi er ikke som dem, der tilber afguder. Vi tjener den levende Gud.

Salme 18:47, ”Det er Gud, der hævn mig og underlægger folket under mig.”

Herren kontrollerer alle mennesker. Han er vores skaber og har absolut kontrol over hans skabelse. Vi behøver ikke være bekymrede over vores fjender, fordi han giver hævn til mig eller for mig. Hævn hører kun til Gud, og han tilbagebetaler det for og på vegne af sit folk. Gud er vores hævn.

Salme 18: 48 ”Han befrier mig fra mine fjender; ja, du løfter mig op over dem, der står op imod mig; du har befriet mig fra den voldelige mand.”

David vandt alle sine fjender. Saul blev ikke skånet for dette. Gud fjernede Saul og gjorde David til konge. En af de ting, vi ser i dette, er det faktum, at Saul troede, at han havde besejret David, men David rejste sig igen. Selve handlingen, som David troede ville fjerne David, var Davids største sejr.

Salme 18: 49 "Derfor vil jeg takke dig, HERRE, blandt Hedningerne og synge ros til dit navn."

Ideen her er, at han ville offentliggøre en anerkendelse af de velsignelser, som han havde modtaget; eller han ville få Guds ros til at blive fejret blandt udenlandske eller hedenske nationer, som et resultat af, hvad Gud havde gjort for ham.

Salme 18: 50 ”Stor befrielse giver ham til sin konge; og viser barmhjertighed overfor hans salvede, David og hans afkom for evigt. ”

Dette er det sidste vers i dette kapitel, og det fortæller os, hvordan David fik en stor befrielse fra sine fjender. Dette taler om de kristne, når det taler om hans frø. Vi er frelst fra vores fjender. Hans nåde og nåde er vores håb.

Hvornår har jeg brug for denne Salme 18?

Du spekulerer måske på, hvornår du nøjagtigt har brug for denne Salme, og du kan tjekke nedenfor for nogle af de situationer, hvor du skal bruge Salme 18

  • Da ledningerne til død og depression sammenfiltrede mig
  • Da forvirringens snare konfronterede mig.
  • Da torrents af selvdestruktion overvældede mig.

Bønner

  • Lær mig at være ydmyg og læg mine øjne lavt, når de er arrogante.
  • Min Gud forvandler mit mørke til lys.
  • Herre, trak mig ud af de dybe vand i fortvivlelse.
  • Herre, vær min klippe, mit sikre sted og min frelser.

Abonner venligst på vores YouTube-kanal for at se daglige kraftige bønvideoer

Annoncer
Forrige artikelPSALM 16 betyder vers for vers
Næste artikelPSALM 21 Betydning vers for vers
Mit navn er Pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mand, der brænder for Guds bevægelse i de sidste dage. Jeg tror, ​​at Gud har bemyndiget enhver troende med en mærkelig rækkefølge af nåde til at manifestere Helligåndens kraft. Jeg tror, ​​at ingen kristen skal undertrykkes af djævelen, vi har kraften til at leve og gå i herredømme gennem bønner og ordet. For yderligere information eller rådgivning, kan du kontakte mig på chinedumadmob@gmail.com eller Chat mig op på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også meget gerne invitere dig til at deltage i vores magtfulde 24-timers bønne gruppe på Telegram. Klik på dette link for at deltage i nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her