Daglig læseplan for bibelen til 12. november 2018

0
10149

Vores daglige bibellæsning i dag er fra Esterbogen 5: 1-14 og Ester 6: 1-14. Læs og vær velsignet.

Ester 5: 1-14:

1 Og det skete på den tredje dag, at Esther tog sit kongelige tøj og stod i den indre gård i kongens hus overfor kongens hus; og kongen sad på sin kongelige trone i kongens hus over mod porten til huset. 2 Og det var sådan, da kongen så dronningen Ester stå ved forgården, at hun opnåede velvilje i hans øjne; og kongen holdt frem til Ester den gyldne septer, der var i hans hånd. Så Esther nærmede sig og rørte ved toppen af ​​septeret. 3 Da sagde kongen til hende: Hvad vil du, dronning Ester? og hvad er din anmodning? det skal endda gives dig til halvdelen af ​​kongeriget. 4 Og Ester svarede: Hvis det synes godt om kongen, så skal kongen og Haman komme i dag til den banket, som jeg har forberedt ham. 5 Da sagde kongen: Lad Haman skynde sig at gøre, som Ester har sagt. Så kom kongen og Haman til banketten, som Ester havde forberedt. 6 Og Kongen sagde til Ester ved Vinets Banket: Hvad er din Andragende? og det skal gives dig; og hvad er din anmodning? selv til halvdelen af ​​kongeriget skal det udføres. 7 Da svarede Esther og sagde: Min andragende og min anmodning er; 8 Hvis jeg har fundet nåde i kongen, og hvis det behager kongen at give min andragende og udføre min anmodning, så skal kongen og Haman komme til banketten, som jeg skal forberede dem, og jeg vil gøre i morgen som kongen har sagt. 9 Derefter gik Haman den dag med glæde og med et glad hjerte; men da Haman så Mordekai i kongens port, at han ikke stod op og ikke rykkede op for ham, var han fuld af anger over Mordekai. 10 Ikke desto mindre afståede Haman sig; og da han kom hjem, sendte han og kaldte sine venner og hans kone Seres. 11 Og Haman fortalte dem om hans rigdom og hans børns mangfoldighed og alt det, som kongen havde fremmet ham, og hvordan han havde fremført ham over kongens fyrster og tjenere. 12 Haman sagde endvidere: Ja, dronningen Ester lod ingen komme ind med kongen til banketten, som hun havde tilberedt, men mig selv; og imorgen inviteres jeg også til hende sammen med kongen. 13 Alt dette nytter mig intet, så længe jeg ser jorden Mordekai sidde ved kongens port. 14 Da sagde hans kone Zeres og alle hans venner til ham: Lad en galge være lavet af halvtreds alen høje, og om morgenen taler du til kongen, så Mordekai kan hænges derpå; gå derefter lystigt med kongen til banketten. Og det gled Haman godt; og han fik galgen til at blive gjort.

KSE I HVERDAGSPRAYERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
TILMELD NU

Ny bog af pastor Ikechukwu. 
Tilgængelig nu på amazon

Ester 6: 1-14:

1 Den aften kunne ikke kongen sove, og han beordrede at bringe bogens fortegnelser over kronikkerne; og de blev læst for kongen. 2 Og det blev fundet skrevet, at Mordekai havde fortalt om Bigthana og Teresh, to af kongens kammerater, dørholderne, som søgte at lægge hånd på kongen Ahasverus. 3 Da sagde kongen: Hvilken ære og værdighed er Mordekai gjort for dette? Da sagde kongens tjenere, der tjente ham, der er intet gjort for ham. 4 Og Kongen sagde: Hvem er i Retten? Haman kom ind i den udvendige gård i kongens hus for at tale med kongen om at hænge Mordekai på galgen, som han havde forberedt ham. 5 Og Kongens Tjenere sagde til ham: Se, Haman står i Retten. Og kongen sagde: Lad ham komme ind. 6 Så kom Haman ind. Kongen sagde til ham: Hvad skal der ske med den mand, som kongen glæder sig over at ære? Nu tænkte Haman i sit hjerte: Hvem ville kongen glæde sig over at ære mere end mig selv? 7 Og Haman svarede kongen: "For den mand, som kongen glæder sig over at ære. 8 Lad det kongelige tøj bringes, som kongen bruger at bære, og den hest, som kongen tager på, og den kongelige krone, der er sat på hans hoved : 9 Og lad denne beklædning og hest overleveres til en af ​​kongens ædleste fyrster, så de kan drage den mand, som kongen glæder sig over at ære, og føre ham med ridning gennem byens gade og forkynde foran ham: Således skal det ske med den mand, som kongen glæder sig over at ære. 10 Da sagde kongen til Haman: Skynd dig og tag tøjet og hesten, som du har sagt, og gør det lige så med jøden Mordekai, der sidder ved kongens port; lad intet fejle alt hvad du har talt. 11 Derefter tog Haman tøjet og hesten og lagde Mordekai og førte ham på hesteryg gennem byens gade og forkyndte for ham: Således skal det ske med den mand, som kongen glæder sig over at ære. 12 Og Mordekai kom igen til Kongens Port. Men Haman skyndte sig mod sit hus og sørgede for, at hans hoved var dækket. 13 Og Haman fortalte sin kone Seres og alle hans venner alt, hvad der var sket ham. Derefter sagde hans vise mænd og hans kone Seres til ham: Hvis Mordekai er af jøderne, som du er begyndt at falde for, skal du ikke sejre imod ham, men falder bestemt for ham. 14 Og mens de endnu var i tale med ham, kom kongens kammerater og skyndte sig at bringe Haman til banketten, som Ester havde forberedt.

 

 


EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.