Daglig bibellesning i dag 27. oktober 2018

0
10320

Vores daglige bibellæsning er taget fra 2 Krønikebog 17: 1-19, 2 Krønikebog 18: 1-34. Læs og vær velsignet.

Daglig bibellæsning

2 Krønikebog 17: 1-19:

KSE I HVERDAGSPRAYERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
TILMELD NU

Ny bog af pastor Ikechukwu. 
Tilgængelig nu på amazon

1 Og hans søn Josafat regerede i hans sted og styrkte sig mod Israel. 2 Og han lagde styrker i alle de indhegnede byer i Juda og satte garnier i Judas land og i Efraims byer, som hans far Asa havde taget. 3 Og Herren var med Josafat, fordi han vandrede på sin fader Davids første Veje og søgte ikke til Ba'alim; 4 Men søgte til sin fars Gud, Gud, og vandrede efter hans bud og ikke efter Israels handlinger. 5 Derfor etablerede Herren riget i sin hånd; og hele Juda bragte Josafat gaver; og han havde rigdom og ære i overflod. 6 Og hans hjerte blev løftet op efter Herrens veje; han tog desuden højder og lunde ud af Juda. 7 I det tredje regeringsår sendte han også til sine fyrster, Ben-hagl og Obadja og Zekaria og Nethaneel og Michaja for at undervise i Judas byer. 8 Og med dem sendte han Leviter, Semaja og Nethanja og Zebadja og Asahel og Shemiramoth og Jeonathan og Adonia og Tobia og Tob-Adonia, levitter; og Præster med dem Ellishama og Jehoram. 9 Og de underviste i Juda og havde Herrens lovbog med sig og gik rundt i alle Judas byer og lærte folket. 10 Og Herrens frygt faldt over alle kongerigerne i de lande, der var omkring Juda, således at de ikke havde krig mod Josafat. 11 Og nogle af Filisterne bragte Josafat gaver og hyldede sølv; og araberne bragte ham flokke, syv tusinde og syv hundrede rams og syv tusinde og syv hundrede geder. 12 Og Josafat voksede meget meget; og han byggede Juda-slotte og butiksbyer. 13 Og han havde meget forretning i Judas byer, og krigsmændene, dygtige mænd, var i Jerusalem. 14 Og dette er antallet af dem efter deres fædres hus: af Juda, tusindes kaptajner; Adnah, Høvedsmanden, og med ham mægtige, mægtige tre hundrede tusinde. 15 Og ved siden af ​​ham var Johanan, kaptajnen, og med ham to hundrede og firscore tusinde. 16 Og ved siden af ​​ham var Amasiah, Zichris søn, som villigt tilbød sig Herren; og med ham to hundrede tusinde dygtige mænd. 17 Og af Benjamin; Eliada, en mægtig mand, og med ham bevæbnede mænd med bue og skjold to hundrede tusinde. 18 Og ved siden af ​​ham var Jozabad og med ham hundrede og firs tusind tusinde klar til krigen. 19 Disse ventede på kongen ud over dem, som kongen lagde i de indhegnede byer i hele Juda.

2 Krønikebog 18: 1-34:

1 Josafat havde rigdom og ære i overflod og slog sig sammen med Akab. 2 Og efter nogle år drog han ned til Akab til Samaria. Og Akab dræbte får og okser for ham i overflod og for det folk, som han havde med ham, og overtalte ham til at gå op med ham til Ramoth i Gilead. 3 Og Akab, Israels Konge, sagde til Josafat, Kongen af ​​Juda: Vil du tage med mig til Ramoth i Gilead? Og han svarede ham: Jeg er som du er og mit folk som dit folk; og vi vil være med dig i krigen. 4 Og Josafat sagde til Israels Konge: Spørg mig dog til Herrens Ord i dag. 5 Derfor samledes Israels Konge af profeterne fire hundrede mand og sagde til dem: Skal vi gå til Ramoth i Gilead til kamp, ​​eller skal jeg forbyde det? Og de sagde: Gå op; thi Gud vil overgive det i kongens hånd. 6 Men Josafat sagde: Er der ikke her en Herrens Profet, at vi kan spørge ham? 7 Og Israels Konge sagde til Josafat: Der er endnu en Mand, ved hvilken vi kan spørge Herren; men jeg hader ham; for han profeterede aldrig godt for mig, men altid ondt. Det er Micaiah, Imlas søn. Og Josafat sagde: Lad ikke kongen sige det. 8 Og Israels Konge råbte en af ​​sine officerer og sagde: Hent hurtigt Micaiah, Imlas søn. 9 Og Israels konge og Josafat, kongen af ​​Juda, sad en af ​​dem på sin trone, klædt i deres kjortler, og de sad på et tomt sted ved indgangen til Samariaporten; og alle profeterne profeterede foran dem. 10 Og Sedekia, Kænaanas Søn, havde lavet ham Jernhorn og sagde: Så siger Herren: Med disse skal du skubbe Syrien indtil de fortæres. 11 Og alle profeterne profeterede således og sagde: Gå op til Ramoth i Gilead og bliv vellykkede; thi Herren skal overgive det i kongen. 12 Og Budbringeren, som gik for at kalde Mika, talte til ham og sagde: Se, Profeternes Ord erklærer Kongen godt med en Samstemmelse; lad derfor dit ord være som en af ​​deres, og tal dig godt. 13 Og Mika sagde: Således som Herren lever, hvad min Gud siger, det vil jeg tale. 14 Og da han kom til kongen, sagde kongen til ham: Micaiah, skal vi gå til Ramoth i Gilead til kamp, ​​eller skal jeg forbyde det? Og han sagde: Gå op og bliv vellykkede, så de skal overleveres i din hånd. 15 Og kongen sagde til ham: Hvor mange gange skal jeg besvare dig, at du kun siger sandheden til mig i Herrens navn? 16 Da sagde han: Jeg så hele Israel spredt på bjergene som får, der ikke har hyrde; og Herren sagde: Disse har ingen herre; lad dem derfor vende tilbage hver i sit hjem i fred. 17 Og Israels Konge sagde til Josafat: Har jeg ikke sagt dig, at han ikke ville profetere godt for mig, men ondt? 18 Han sagde igen: Hør derfor Herrens Ord; Jeg så Herren sidde på hans trone, og hele himmelens hær stod på hans højre hånd og på hans venstre side. 19 Og Herren sagde: Hvem skal lokke Akab af Israels Konge til at gå op og falde ved Ramoth i Gilead? Og en sagde på denne måde og den anden sagde på den måde. 20 Så kom der en ånd ud og stod foran Herren og sagde: Jeg vil lokke ham. Og Herren sagde til ham: Hvornår? 21 Og han sagde: Jeg vil gå ud og være en løgnende ånd i munden på alle hans profeter. Og Herren sagde: Du skal lokke ham, og du skal også sejre; gå ud og gør det. 22 Se, nu har Herren lagt en løgnende ånd i munden på disse dine profeter, og Herren har talt ondt imod dig. 23 Derefter kom Zedekia, Kænaanas Søn, nær og slåede Mika på kinden og sagde: Hvilken vej gik Herrens Ånd fra mig for at tale til dig? 24 Og Mika sagde: Se, du skal se den dag, hvor du går ind i et indre rum for at skjule dig. 25 Da sagde Israels konge: Tag Mika og før ham tilbage til Amon, guvernør for byen og til Joas, kongssønnen; 26 Og siger: Så siger kongen: Sæt denne fyr i fængslet og spis ham med lidelsens brød og med lidelsens vand, indtil jeg vender tilbage i fred. 27 Og Mika sagde: Hvis du bestemt vender tilbage i fred, da har Herren ikke talt af mig. Og han sagde: Hør, alle I mennesker. 28 Så kørte Israels Konge og Josafat, Judas Konge, op til Ramoth i Gilead. 29 Og Israels Konge sagde til Josafat: Jeg vil forklæde mig og gå til Kampen; men klæd dig i dine klæder. Så forklædte kongen af ​​Israel sig; og de gik til slaget. 30 Men kongen af ​​Syrien havde befalet kaptajnerne for vogne, der var med ham, og sagde: Kæmp ikke med små eller store, undtagen kun med Israels konge. 31 Og det skete, da vognens kaptajner så Josafat, at de sagde: Det er Israels Konge. Derfor omtalte de ham for at kæmpe; men Josafat råbte, og Herren hjalp ham; og Gud fik dem til at vige fra ham. 32 Thi det skete, at da Kaptajnerne for Vogne opfattede, at det ikke var Israels Konge, vendte de sig tilbage fra at forfølge ham. 33 Og en mand trak sig en bue ved en venture og slog Israels konge mellem selens ledd; derfor sagde han til sin vognmand: vend din hånd, så du kan føre mig ud af værten; for jeg er såret.

 

 


EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.