Daglig bibellesning 28. oktober 2018

0
1850

Vores daglige bibellæsning er fra bogen om 2 Krønikebog 19: 1-11 og 2 Krønikebog 20: 1-37. Læser og velsignes.

Daglig bibellesning i dag.

2 Krønikebog 19: 1-11:

1 Og Josafat, Judas Konge, vendte tilbage til sit Hus i Fred til Jerusalem. 2 Men Jehu, sønnen af ​​Hanani, seeren gik ud for at møde ham og sagde til kong Josafat: Skal du hjælpe de ugudelige og elske dem, der hader Herren? derfor er vrede over dig fra for HERREN. 3 Ikke desto mindre findes der gode ting i dig, idet du har fjernet lundene ud af landet og forberedt dit hjerte til at søge Gud. 4 Og Josafat boede i Jerusalem; og han gik igen ud gennem folket fra Beerseba til Efraim-bjerget og førte dem tilbage til Herren deres Fædres Gud. 5 Og han satte dommer i landet i alle de indhegnede byer i Juda, by for by. 6 Og han sagde til dommerne: Pas på hvad I gør; thi I dømmer ikke efter mennesker, men for Herren, som er med jer i dommen. 7 Lad derfor Herrens frygt være over dig; pas på og gør det; thi der er ingen misgjerning med Herren vores Gud eller respekt for personer eller indtagelse af gaver. 8 I Jerusalem indstillede Josafat også leviterne og præsterne og overhovedet for Israels fædre til Herrens dom og til stridigheder, da de vendte tilbage til Jerusalem. 9 Og han beordrede dem og sagde: Så skal I gøre i Herrens frygt trofast og med et perfekt hjerte. 10 Og hvilken årsag, uanset hvad der kommer til jer af jeres brødre, der bor i deres byer, mellem blod og blod, mellem lov og befaling, vedtægter og domme, skal I endda advare dem om, at de ikke overtræder Herren, og så kommer vrede over du og over dine brødre: gør dette, og I skal ikke overtræde. 11 Og se, overpræsten Amaria er over dig i alle Herrens anliggender; og Zebadja, Ismaels søn, hersker over Judas hus for alle kongens anliggender; også leviterne skal være officerer foran dig. Handle modigt, så skal Herren være med de gode.

2 Krønikebog 20: 1-37:

1 Og det skete også efter dette, at Moabs Børn og Ammons Børn og med dem andre ved siden af ​​Ammoniterne kom imod Josafat til kamp. 2 Derefter kom der nogle, der fortalte Josafat og sagde: Der kommer en stor skare imod dig fra andre siden af ​​havet på denne side af Syrien; og se, de er Hazazon-Tamar, der er En-Gedi. 3 Josafat frygtede sig og satte sig til at søge Herren og proklamerede en faste i hele Juda. 4 Og Juda samlet sig for at bede Herren om Hjælp. Selv fra alle Judas byer kom de for at søge Herren. 5 Og Josafat stod i Judas og Jerusalems forsamling i Herrens hus for den nye domstol. 6 Og han sagde: "Herre, vores Fædres Gud, er du ikke Gud i himlen? og hersker du ikke over alle hedernes riger? og i din hånd er der ikke magt og styrke, så ingen er i stand til at modstå dig? 7 Er du ikke vores Gud, som uddrev indbyggerne i dette land for dit folk Israel og gav det til din ven Abrahams afkom for evigt? 8 Og de boede der og byggede dig en helligdom deri for dit navn og sagde: 9 Hvis vi når dette onde kommer over os som sværd, dom eller pest eller hungersnød, står vi for dette hus og i din nærvær , (for dit navn er i dette hus) og råb til dig i vores lidelse, så vil du høre og hjælpe. 10 Og se, nu Ammons og Moabs børn og Seir-bjerget, som du ikke ville lade Israel invadere, da de kom ud af Ægypten, men de vendte sig fra dem og ødelagde dem ikke; 11 Se, jeg siger, hvordan de belønner os for at komme for at kaste os ud af din besiddelse, som du har givet os til arv. 12 O vor Gud, vil du ikke dømme dem? for vi har ingen styrke mod dette store selskab, der kommer imod os; og ved ikke, hvad vi skal gøre; men vores øjne er på dig. 13 Og hele Juda stod foran Herren med deres små, deres hustruer og deres børn. 14 Derefter kom Jahaziel, Zekaria's søn, søn af Benaja, søn af Jeiel, søn af Mattania, en levit af Asafs sønner, Herrens ånd midt i menigheden; 15 Og han sagde: Hør, hele Juda og Jerusalems indbyggere, og du kong Josafat: Så siger Herren til jer: Vær ikke bange eller forfærdet på grund af denne store skare; for slaget er ikke dit, men Guds. 16 I morgen går du ned imod dem; se, de kommer op ved Ziz-klinten; og I skal finde dem ved enden af ​​bæk foran Jeruel ørken. 17 I skal ikke behøve at kæmpe i denne kamp: still eder, stå stille og se Herrens frelse hos jer, Judas og Jerusalem; frygt ikke og vær ikke forfærdet; morgen skal du gå imod dem; thi Herren vil være med dig. 18 Og Josafat bøjede sit hoved med ansigtet til jorden; og hele Juda og Jerusalems indbyggere faldt for Herren og tilbad Herren. 19 Og Leviterne fra Kohathiternes Børn og Korhittenes Børn stod op for at prise Herren, Israels Gud, med en høj stemme højt. 20 Og de rejste sig tidligt om Morgenen og gik ud i Tekoa Ørken; og mens de gik ud, stod Josafat og sagde: Hør mig, Juda, og I Jerusalem! Tro på Herren eders Gud, så skal I være faste; tro hans profeter, så skal I have fremgang. 21 Og da han havde konsulteret sig med folket, udnævnte han sangere til Herren, og de skulle prise hellighedens skønhed, da de gik ud for hæren og sagde: Pris Herren! for hans miskundhed varer evindelig. 22 Og da de begyndte at synge og prise, satte Herren baghold mod Ammons børn, Moab og Seir-bjerget, som var kommet imod Juda; og de blev slået. 23 Thi Ammons og Moabs Børn stod op imod Seirs indbyggere for at dræbe dem og ødelægge dem; og da de havde afsluttet Seirs indbyggere, hjalp hver enkelt med at ødelægge en anden. 24 Og da Juda kom mod vagttårnet i ørkenen, så de hen til skaren, og se, de var døde kroppe faldt på jorden, og ingen slap væk. 25 Og da Josafat og hans folk kom for at fjerne forkælet af dem, fandt de blandt dem i overflod både rigdom med de døde kroppe og dyrebare juveler, som de fjernede for sig selv, mere end de kunne bortføre; og de var tre dage i samlingen af ​​byttet var det så meget. 26 Og på den fjerde Dag samledes de sig i Berachadalen; for der velsignede de Herren. Derfor blev navnet på det samme sted kaldet Berachadal til denne dag. 27 Derefter vendte de tilbage, alle Juda og Jerusalem, og Josafat foran dem for at vende tilbage til Jerusalem med glæde; thi Herren havde fået dem til at glæde sig over deres fjender. 28 Og de kom til Jerusalem med psalterier og harper og trompeter til Herrens hus. 29 Og frygt for Gud var over alle de kongeriger i disse lande, da de havde hørt, at Herren kæmpede mod Israels fjender. 30 Så blev Josafats rige stille; thi hans Gud gav ham hvile omkring. 31 Og Josafat regerede over Juda; han var femogtredive år gammel, da han begyndte at regere, og han regerede femogtyve år i Jerusalem. Og hans mors navn var Azubah, datter af Silhi. 32 Og han vandrede i Vej til sin Fader Asa og gik ikke væk fra den og gjorde det, som var ret i Herrens Øjne. 33 Men højderne blev ikke fjernet; thi endnu havde Folket ikke forberedt deres Hjerter til deres Fædres Gud. 34 Og resten af ​​Josafats handlinger, først og sidst, se, de er skrevet i Jehu, Hananis søn, som er omtalt i Israels kongeres bog. 35 Og efter dette slog Josafat, kongen af ​​Juda, sig sammen med Ahaziah, Israels konge, der gjorde meget ondt. 36 Og han slog sig sammen med ham for at skabe skibe til Tarsis, og de lavede skibene i Ezion-Gaber. 37 Elieser, Dodavas søn fra Maresa, profeterede imod Josafat og sagde: Fordi du slutter dig til Ahazia, har Herren ødelagt dine gerninger. Og skibene blev ødelagte, så de ikke var i stand til at tage til Tarsis.

Annoncer

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her