Daglig bibellesning i dag 22. oktober 2018

0
1879

Vores daglige bibellæsning i dag er fra bogen om 2 Krønikebog 7: 1-22 og 2 Krønikebok 8: 1-18. Når du læser som den hellige ånd for at lede dig til at se, hvad Gud siger. Forbliv velsignet.

Daglig bibellesning i dag

2 Chronicles 7: 1-22
1 Da Salomo havde afsluttet bønnen, kom ilden ned fra himlen og spiste brændofferet og ofrene; og Herrens ære fyldte huset. 2 Og præsterne kunne ikke komme ind i Herrens hus, fordi Herrens herlighed havde fyldt Herrens hus. 3 Og da alle Israels Børn så, hvordan ilden kom ned og Herrens ære over huset, bøjede de sig med deres ansigter til jorden på fortovet og tilbad og priste Herren og sagde: Thi han er god; for hans miskundhed varer evindelig. 4 Så ofrede kongen og hele folket ofre for Herren. 5 Kong Salomo ofrede et offer på to og tyve tusinde okser og hundrede og tyve tusinde får; så kongen og hele folket indviede Guds hus. 6 Og præsterne ventede på deres embeder: Leviterne også med Herrens musik instrumenter, som kongen David havde lavet for at prise Herren, fordi hans miskundhed varer evindelig, da David roste ved deres tjeneste; og præsterne lød trompeter foran dem, og hele Israel stod op. 7 Salomo helligede desuden midten af ​​forgården, der var foran Herrens hus; for der ofrede han brændofre og fedtofferne, fordi det kobberalter, som Salomo havde lavet, ikke var i stand til at modtage brændofferene, og kødofferet og fedtet. 8 På samme tid holdt Salomo festen syv dage, og hele Israel med ham, en meget stor menighed, fra Hamat ind til Egypten. 9 Og den ottende dag holdt de en højtidelig forsamling; thi de holdt alterets indvielse syv dage og festen syv dage. 10 Og den tre og tyvende dag i den syvende måned sendte han folket ind i deres telte, glade og lyse i hjertet for den godhed, som Herren havde vist David og Salomo og hans folk Israel. 11 Så færdiggjorde Salomo Herrens hus og kongens hus; og alt hvad der kom i Salomos hjerte at gøre i Herrens hus og i sit eget hus, gjorde han vellykket. 12 Og HERREN dukkede op for Salomo om Natten og sagde til ham: Jeg har hørt din Bøn og valgt dette Sted til mig selv til et Offerhus. 13 Hvis jeg lukker himlen for, at der ikke er regn, eller hvis jeg beordrer græshopperne til at fortære landet, eller hvis jeg sender pestilens blandt mit folk; 14 Hvis mit folk, som kaldes ved mit navn, skal ydmyge sig selv og bede og søge mit ansigt og vende sig fra deres onde veje; så vil jeg høre fra himlen og tilgive deres synd og helbrede deres land. 15 Nu skal mine øjne være åbne, og mine ører opmærksomme på den bøn, der er lavet på dette sted. 16 Thi nu har jeg valgt og helliget dette hus, så mit navn kan være der for evigt: og mine øjne og mit hjerte skal være der evigt. 17 Og hvad angår dig, hvis du vil gå foran mig, som din far David vandrede og gøre alt, hvad jeg har befalet dig, og skal holde mine vedtægter og mine domme; 18 Så vil jeg oprette tronet for dit rige, som jeg har indgået en aftale med din far David og sagde: Der skal ikke være nogen mand til at herske i Israel. 19 Men hvis I vender tilbage og forlader mine vedtægter og mine befalinger, som jeg har forud for jer, og skal gå og tjene andre guder og tilbede dem; 20 Så vil jeg plukke dem op ved rødderne fra mit land, som jeg har givet dem; og dette hus, som jeg har helliget for mit navn, vil jeg kaste ud af mine øjne og gøre det til et ordsprog og et ord for alle nationer. 21 Og dette høje hus skal være en forundring for enhver, der går forbi det; så han siger: Hvorfor har Herren gjort dette med dette land og med dette hus? 22 Og det skal svare: Fordi de forlod Herren deres Fædres Gud, som førte dem ud af Ægypten og greb andre guder og tilbad dem og tjente dem; derfor har han ført al denne ondskab over dem.

2 Krønikebog 8: 1-18:
1 Og det skete i slutningen af ​​tyve år, hvor Salomo havde bygget Herrens hus og sit eget hus. 2 At de byer, som Huram havde genoprettet til Salomo, byggede Salomo dem og fik Israels børn til at bo der. 3 Og Salomo gik til Hamath-Soba og sejrede imod det. 4 Og han byggede Tadmor i ørkenen og alle butiksbyer, som han byggede i Hamath. 5 Han byggede også Bethhoron den øverste og Beth-Horon den underjordiske, indhegnede byer med mure, porte og stænger; 6 Baalath og alle de store byer, som Salomo havde, og alle vognbyer og rytterbyerne og alt hvad Salomo ønskede at bygge i Jerusalem og i Libanon og i hele hans herredømme land. 7 Hvad angår alt det folk, der var tilbage af hetitterne og Amoriterne, Perizziterne, Hiviterne og Jebusitterne, som ikke var af Israel, 8 men af ​​deres Børn, som blev efterladt efter dem i Landet, som Israels børn ikke forbød, Salomo lod hylle indtil denne dag. 9 Men af ​​Israels Børn gjorde Salomo ingen Tjenere til sit arbejde; men de var krigsmænd og chef for hans kaptajner og kaptajner for hans vogne og ryttere. 10 Og disse var Høvedsmændene for Kong Salomons Offiserer, ja, to Hundrede og halvtredsindstyve, der bare hersker over Folket. 11 Og Salomo førte Faraos datter ud af Davids by til det hus, som han havde bygget til hende; Herrens ark er kommet. 12 Salomo ofrede derefter brændofre til Herren på Herrens alter, som han havde bygget foran verandaen. 13 Selv efter en vis rate hver dag, der han offerede efter Mose befaling, på sabbater og på nymånerne og på de højtidelige højtider tre gange om året, også på festen med usyret brød og på ugedagens fest og i tabernaklets fest. 14 Og han udnævnte, efter sin fars ordre, præsterne til deres tjeneste og leviterne til deres anliggender til at prise og tjene for præsterne som hver dags pligt krævede: portører også ved deres kurser ved hver port: thi sådan havde David Guds mand befalet. 15 Og de afviste ikke fra kongens befaling til præsterne og leviterne om noget eller skatte. 16 Al Salomos arbejde blev forberedt til dagen for grundlæggelsen af ​​Herrens hus og indtil det var færdigt. Så Herrens hus blev perfektioneret. 17 Så gik Salomo til Ezion-Geber og til Eloth, ved havet i Edom-landet. 18 Og Huram sendte ham ved hænderne på sine tjenere skibe og tjenere, der kendte havet; og de gik med Salomos tjenere til Ofir og tog derfra fire hundrede og halvtreds talenter guld og førte dem til kong Salomo.

Annoncer

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her