Daglig bibellesning i dag 21. oktober 2018

0
9899

Vores daglige bibellæsning i dag er fra bogen i 2. Krønikebog 6: 12-42. Læs, mediter på det, bed den hellige ånd om at guide dig til lektionerne og åbenbaringerne fra dagens bibellæsning. Vær velsignet.

Daglig bibellesning i dag

2 Krønikebog 6: 12-42:
12 Og han stod foran Herrens Alter for Agenhed for hele Israels Forsamling og udbredte sine Hænder. 13 Thi Salomo havde lavet et Stillads Kobber, fem Alen langt og fem Alen bredt og tre Alen højt og han havde sat den midt på forgården; og han stod på den og knælede ned på knæene for hele Israels menighed og udbredte sine hænder mod himlen. 14 Og han sagde: "Herre, Israels Gud, der er ingen Gud som dig i himlen eller på jorden; som holder pagt og viser miskundhed overfor dine tjenere, der vandrer foran dig med hele deres hjerter. 15 Du, som har holdt hos din tjener, min far David, hvad du har lovet ham; og talte med din mund og fuldførte den med din hånd, som den er i dag. 16 Derfor, HERRE, Israels Gud, hold nu ved din tjener, min fader David, det, som du har lovet ham, idet du sagde: Der skal ikke være en mand i mine øjne at sidde på Israels trone; alligevel, så dine børn følger deres vej for at gå i min lov, som du vandrede foran mig. 17 Nu, HERRE, Israels Gud, lad dit ord blive bekræftet, som du har talt til din tjener David. 18 Men vil Gud i meget gerning bo sammen med mennesker på jorden? se, himmel og himmelhimmel kan ikke indeholde dig; hvor meget mindre dette hus, som jeg har bygget! 19 Vær derfor opmærksom på din tjeners bøn og hans bøn, Herre, min Gud, for at høre det råb og den bøn, som din tjener beder for dig: 20 så dine øjne kan være åbne over dette hus dag og nat, på det sted, hvor du sagde, at du ville sætte dit navn der; at lytte til den bøn, som din tjener beder mod dette sted. 21 Hør derfor efter dine tjeners og dit folk Israels bøn, som de skal gøre mod dette sted: hør fra din bolig, lige fra himlen; og når du hører, tilgiv. 22 Hvis en mand synder mod sin næste, og en ære bliver lagt på ham for at få ham til at sværge, og eden kommer foran dit alter i dette hus; 23 Hør derefter fra himlen og gør, og døm dine tjenere ved at kræve de ugudelige ved at betale sin vej tilbage på sit eget hoved; og ved at retfærdiggøre den retfærdige ved at give ham efter hans retfærdighed. 24 Og hvis dit Folk Israel bliver forværret for Fjenden, fordi de har syndet imod dig; og skal vende tilbage og tilstå dit navn og bede og bede foran dig i dette hus; 25 Hør derefter fra himlen og tilgive dit folks Israels synd og før dem tilbage til det land, som du gav dem og deres fædre. 26 Når himlen er lukket, og der ikke er regn, fordi de har syndet imod dig; men hvis de beder mod dette sted og bekender dit navn og vender sig fra deres synd, når du plager dem; 27 Hør derefter fra himlen og tilgive dine tjeners synder og dit folk Israel, når du lærte dem den gode vej, hvor de skulle gå; og send regn over dit land, som du har givet dit folk til arv. 28 Hvis der er mangel på jord, hvis der er pest, hvis der er sprængning, eller skimmel, græshopper eller larver; hvis deres fjender belejrer dem i byerne i deres land; uanset hvilken som helst ømhed eller hvilken som helst sygdom der er: 29 Så hvilken bøn eller hvilken form for anmodning der skal gøres af nogen eller af hele dit folk Israel, når enhver kender sin egen ømhed og sin egen sorg og spreder sine hænder ind dette hus: 30 Derefter hører du dit hjem fra himlen og tilgive og give hver mand efter alle hans veje, hvis hjerte du kender; (for du kender kun menneskenes børns hjerter) 31 så de kan frygte dig for at vandre i dine veje, så længe de lever i det land, som du gav vores fædre. 32 Desuden angår den fremmede, der ikke hører til dit folk Israel, men er kommet fra et fjernt land for dit store navns skyld og din mægtige hånd og din udstrakte arm; hvis de kommer og beder i dette hus; 33 Derefter hører du fra himlen og fra dit opholdssted og gør alt, hvad den fremmede kalder dig til; så alle mennesker på jorden må kende dit navn og frygte dig, som dit folk Israel gør, og kende, at dette hus, som jeg har bygget, kaldes ved dit navn. 34 Hvis dit folk går ud i krig mod deres fjender på den måde, som du sender dem, og de beder til dig mod denne by, som du har valgt, og det hus, som jeg har bygget til dit navn; 35 Hør derefter fra himlen deres bøn og deres bøn, og hold deres sag. 36 Hvis de synder imod dig (for der er ingen, der ikke synder), og du er vred på dem og overleverer dem foran deres fjender, og de fører dem i fangenskab til et land langt eller nær; 37 Men hvis de tænker på sig selv i det land, hvor de er fanget, og vender sig og beder til dig i deres fangenskabs land, idet de siger: Vi har syndet, vi har gjort dårlige og handlet ondt; 38 Hvis de vender tilbage til dig af hele deres hjerte og med hele deres sjæl i deres fangenskabs land, hvor de har ført dem til fanger og beder hen imod deres land, som du gav deres fædre og til den by, du har valgt og mod det hus, som jeg har bygget til dit navn. 39 Hør derefter fra himlen, fra dit hjem, deres bøn og deres bøn, og hold deres sag og tilgiv dit folk, der har syndet imod dig. 40 Lad nu, min Gud, lad dine øjne være åbne, og lad dine ører være opmærksomme på den bøn, der er lavet på dette sted. 41 Stå nu nu op, HERRE Gud, til dit hvilested, du og din styrke, ark; lad dine præster, Herre Gud, være beklædt med frelse, og lad dine hellige glæde sig over godheden.


Ny bog af pastor Ikechukwu. 
Tilgængelig nu på amazon

KSE I HVERDAGSPRAYERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
TILMELD NU

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.